Állat és Ember - Gazdira találtak

Gazdira találtak


Barokkó
Barokkógazdira talált2024-03-02
bekerült:2024-01-20
honnan:szaporitótól
faj:kutya
fajta:Havannai pincs
ivar:kan iv.
született:2016-01-02
szín:fekete-fehér
szőr típus:félhosszú
méret:kicsi
5 kg
leírás:Barokkó 2016. január 02-án született ivartalanitott, chipezett, szivféreg-negativ oltott bishon havanese fiú.
Egy szaporitónál élt, ha az életnek nevezhető, Nem tudjuk, mi inditotta a tulajdonosát, hogy megváljon tőle, hisz egy másik szervezeten keresztül került hozzánk, de ezzel nyilt meg számára a világ.
Aki ismer, tudja, igyekszem objektiven állni a kutyákhoz, hisz nem mindenki láthatja őket az én (belül elfogult) szemléletemmel. Mégis, itt nem tudom megállni, el kell mondanom: ebbe a kutyába szerelmes vagyok, és ha kalandtelibb, élménydúsabb életet tudnék neki adni, nem válnék meg tőle. De nálunk a betegeké a legtöbb figyelem és ő ennél maximálisan többet érdemel, be kell pótolnia azt, amit eddig elvettek tőle: a nagy kirándulásokat, hogy lássa a világot, élményeket gyűjthessen, merthogy maximálisan alkalmas rá és igényli.
Nagyon jó idegrendszerrel és alaptermészettel áldotta meg a sors. A két másik kutya, aki ugyan innen szabadult, mentális állapotát Barokkóval összevetve ég és föld: ők ketten rettegnek, nem nyitnak az ember felé.
Barokkón, látszik, hogy fél, de megszavazza azt a bizonyos „egy lépést” és tárul ki neki ennek köszönhetően a világ. Mekkora lelkierő kellhetett, hogy elfogadja a közeledési kisérletemet, engedje, megfogjam, felemeljem, „megkössem” (forditása: pórázra tegyem), és öt perc után (bár a jutifalatok sokat segitettek 😊 😊 😊) együttműködjön, és a pórázon profi módon közlekedjen? Mit érezhetett, mikor először egy idegen kezébe adtam a pórázt, hogy „Menjetek ki a biztonságot jelentő kertből, vele, akit sosem láttál! Meglátod, jó lesz”. Az arca halálra vált ugyan, de az irántam érzett bizalomból megtette, és 20 perc múlva már élvezte. Hihetetlen intelligens. Valamit egyszer mutat neki az ember, vagy bármiért egyszer rászól, az egyszer s mindenkorra le van rendezve. nem kell többet foglalkozni vele. Szobatiszta, nem rombol, a lakást úrifiúként használja. És bizony, már gazdikereső. Elsőre visszafogott, de megközelithetetlen és az ismerkedés előre haladtával egyre többet mutat meg magából. Nekünk kettőnknek például két hét elég volt hozzá, hogy kérésre jöjjön, szót fogadjon, játszani hivjon, és odabújjon este az ágyban.
A számos kutya társasága először még megpróbáltatás volt a számára, aztán rájött, hogy a kutyák kapcsolata nálunk más, mint egy szaporitótelepen: mivel ivartalanitottak, nem vetély- hanem játszótársak. Mindenkinek jut elég hami, puha ágy, fogócska. Ez három hétig tartott, de ma már boldogan játszott a többiekkel (döntően ivartalanitott fiúk, kicsi, nagy, öreg, fiatal) a falkában. A cicák nem érdeklik. Teljes természetességgel viselkedik a jelenlétükben, melléjük fekszik, barátságos, semmi befeszülés, de ami érdekes: valami olyan energiája van, hogy a kutyákat elkerülő cicák sem féltek tőle..
A számára az ideális olyan család lenne, ahol a családtagok - bár tele a szivük szeretettel, és alig várják, hogy rázúdithassák a jövevényre, tudják kicsit tartóztatni magukat, nehogy agyonnyomják, visszarettentsék. A nyitás gyorsan megy, de hadd tegye a saját tempójában, segitséggel. Ideális lenne, ha kertes házba kerülne, ahol tetszése szerint lehet kint, majd mehet be. A lakásban kárt nem tesz, tehát nincs miért korlátozni. Egészséges, massziv kis legény, de a terhelésénél (túrák hossza, nehézségi foka), azért érdemes figyelembe venni, hogy a mozgásra nem sok lehetősége volt, most kell felépiteni az erőnlétét, és minden új neki, mint egy kölyöknek. Nem ugatós. Jelez, ha történés van, de magától abbahagyja hamar. Alkalmazkodóképes, okos, jó kutyája lesz az őt választó családnak.
Barokkóról érdeklődni Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76 v. 06 70 619 06 96-os telefonszámon vagy a kasznakata@gmail.com e-mail cimen
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com